Thursday, December 31, 2009

tOdAy is Hepy nEw yEar.. n TodAy Is my sadness day!!T_T

slmt mnymbut thn baru smue...
azam baru??azam baru?? azam baru???apa azam baru?????
xdpt nk pikir kn lg..
azam yg dulu2 pon xtrcapai lg niyh..mcm ne nk ade azam bru??aduyai....

ari ni jugak ari sedeyh..krn aku akan pulang ke ipoh semula...kerna cuti pon telah hampir tamat..
lemah nye.....sedeyh nk tnggalkn smue org dlm keluarga aku!!....sedeyh nk tngalkn rumah....T_T

sedeyh3..........................................................

4 januari bermula la episod pertama aku di rcmp unikl setelah cuti selama sebulan lebih....

seronok brcuti....pegh...bila masok musim sem baru,mestilah dpt result kn???ini lah yg aku plg sedeyh..dan xnk tahu kalo boleh.......ari2 yg mmg xdi tunggu2....tp walubgaimanapon,aku harus tempuhi jua.....

Friday, December 25, 2009

.....................Alhamdulillah....syukur kpd Allah...

MOOD ari ni sgt2 OK...hehee....
yg prtame.....
mslh lap top ucuuu dah selesai smue nye....angah ucuuu dtg umah td..
die kata nk tolong btol kn..thnks angah...hehehe.....so..xyah la ucuuu nk pikir2kn lg....

kedue plak.....ucuuu dah dpt ank buah lg.....dak sofiya dgn dak nanie dah dpt adek bru...^_^
25 disember tarikh nye...leh la celebrate same2 dgn aku nnti...hahaha^_^

erm.......kata kan YES...pd MOOD...hehee.....^_^

Thursday, December 24, 2009

kErOsAkAn LAP TOP....!!adalah kErOSAKAN wAng rInggIt..

"aduyai.........."
ni lah prkataan prtama yg aku nk ckp selepas pe yg dah trjadi....ish3....
pe la malang naseb aku......screen lap top pecah seyh...

al-kisah...begini citer nye.....
pd suatu petang yg sgt dingin...angin sepoi2 bhase......ank buah ku yg amat ku cintai telah mnggangu aku spt ari2 sblm ini....die dtg,msok ke dlm bilik aku...then dok baek2 pd mulenye....
selepas aku menunaikn solat maghrib, aku teros mngON kn lap top aku..dan aku mnCOCOK kn broadband aku kat lap top aku uh...aku pon on9 ler la kn,,pe lg....
selepas tuh,tgah2 syok2 on9..kakak aku masok bilik,tnye aku.."dah solat lom ina??"..
aku pon jwb,,,"dah kak.."...akak pon dok je dlm bilik brsama2 aku dan ank buah ku yg tercinteh itu..aku dan akak leka2 brsembang...tanpa aku sedari,ank buah ku yg trcinteh itu mule bgun dr katil,dan menuju ke lap top aku yg trsyg......dgn lancar nye,die menekan2 keyboard lap top aku..
aku pon trsedar,aku tego ler die..

"aip!!!jgn maen lap top mak usuuu k!!"(dgn suare yg agak tegas)

die spt biase,pasti mengamok...die ckp...
"ish"dgn cara nye trsndiri....

aku brgado mulut dgn die,die bengang dgn aku..aku pon bengang dgn die....
tgah2, die kalah sesi jawab mnjwb kami tuh,die telaH mngmbil suatu bnde yg agak keras brisi air di dlm nye..lalu mmbaling bnde tuh TEPAT menuju ke sasaran!!!!

pd mulenye,aku xperasan ape yg dah pecah...aku hnye dgr bunyik jerk...
aku pon pusing melihat dr mne dtg nye bunyik tuh....
akak aku menegor"ina,dak nanie baling botol susu kat lap top ina!!"...
aku pon dgn perasaan AMARAH nye....menyuruh die keluar dr bilik itu....
akak aku yg pimpin die keluar dan teros turun ke bwh...

erm...pd mulenye,aku pikirkn,lap top aku dlm keadaan baek2 shaje....
rupe2nye!!!!!!!
"ALAMAK!!!!!!screen lap top niyh dah pecah!!!"
"ADUYAI!!!!lemah nyer....mcm ne nk buat ni......"


aku pon mmbawa lap top trsebut turun ke bwh....aku tunjuk pd mama dak nanie ape yg ank die dah buat!!!!...aku turun smbil BERJURAI2 AIR MATA ku.....isk3.....(T_T)...:'(...
dgn perasaan gerAM yg dah menguasai diri ketika itu, aku teros mncari bayang nanie, setelah aku nmpak die,aku teros beri "penampar mnje" ku pd die..hahaha....puas hati...!!geram taw!!


setelah itu, aku pon menanges2 depan mama die,depan ayah aku...aduyai2....malu pulak bile tringat kembali...huhuhu......tension aku pikirkn..dah la lap top abg aku niyh......pening2....org yg sepatot nye BRTANGGUNGJWB,xmahu plak brtanggungjwb kn.....

lg la aku mnymph...tension giler kot.........

erm......begitulah al-kisah nye...............diharap saudara saudari dpt jadikn prkara ini sbg pengajaran...ape pengajaran yg kiter dpt????????

1) JAUHKN LAP TOP ANDA DR KANAK2 BRUMUR BAWAH 6THN....
2) BYKKN BERSABAR JIKA BERLAKU PRKARA SEPERTI INI...KERANA DGN SIFAT AMARAH ANDA,XDE PE YG DPT DI UBAHKN PON.....
3) JANGANLAH ANDA MENYAKITI KANAK2 KRN MEREKA MASIH TIDAK DPT MNGENAL ERTI YG MANE SALAH DAN BTOL....
4) TOLONG DAN BANTULAH AHLI KELUARGA ANDA JIKA MEMERLUKAN BANTUAN...TERUTAMA DR SEGI KEWANGAN K!!!
5) JANGAN BERSIFAT PENTINGKN DIRI......!!
6) HARUS BRTANGGUNGWJB DI ATAS PE YG BRLAKU...JIKA KESALAHAN ITU ADALAH DTG NYE DR DARAH DAGING NYE SBNDIRI.....


erm....berikut adalah cntoh2 pengajaran yg dpt kiter perolehi dr kisah ini..sekian...terima kaseh...
pepatah melayu kata,
"sapa yg mkn cili!!!die terasa pedas nye..."...wassalam...



Sunday, December 20, 2009

bAgAImAnA bErcIntA dALAm IsLAm???

Islam adalah agama yang syumul. Sebuah agama yang lengkap. Islam tidak mungkin menyekat fitrah manusia yang sememangnya ingin menyayangi dan ingin disayangi. Untuk apa Allah menciptakan manusia berfitrah seperti sedia ada jika manusia akan diperintahkan untuk membunuh fitrahnya itu? Ajaran Islam telah diturunkan oleh Allah untuk memasang bingkai agar kemahuan manusia itu dapat disalurkan dengan cara yang terbaik. Selain itu, Islam menutup rapat jalan kemaksiatan dan membuka seluas-luasnya jalan menuju ketaatan serta memberi dorongan kuat ke arah perlaksanaanya. Rasulullah s.a.w. pernah mengecam salah seorang sahabat yang bertekad untuk tidak bernikah. Ini merupakan salah satu bukti bahawa Islam mengakui fitrah manusia yang ingin mengasihi dan dikasihi atau mencintai dan dicintai.

"Percintaan dalam Islam hanyalah selepas termetrainya sebuah ikatan pernikahan antara dua insan, iaitu setelah bergelar suami isteri. Islam telah menggariskan panduan dalam menuju ke arah gerbang perkahwinan ini. Ustaz Hassan Din telah memberikan pendapatnya mengenai hal ini dalam Al-Kulliyah di TV3 pada 28 Julai 2006, iaitu pada hari Jumaat. Tajuk perbincangan Al-Kulliyah ketika itu agak menarik ; iaitu "Jodoh"."

Masyarakat Sudah Lari

Apabila diminta memberikan pendapat beliau, beliau telah mengatakan bahawa cara masyarakat sekarang mengendalikan perihal jodoh telah lari daripada syariat yang sepatutnya.


"Sebenarnya dalam Islam, apabila seseorang lelaki itu telah berkenan dengan seorang wanita dan ingin menjadikan teman hidupnya, sepatutnya lelaki itu berjumpa dengan wali si perempuan tadi untuk menyatakan niatnya untuk masuk meminang. Tetapi masyarakat sekarang silap. Mereka terus berjumpa dengan empunya diri dan terus menyatakan hasrat hatinya. Kemudian mereka bercinta, berjanji, bersumpah setia dan segala-galanya. Sedangkan ibubapa mereka langsung tidak tahu akan hubungan mereka itu. Setelah sekian lama bercinta, apabila ingin melangsungkan perkahwinan, mak dan ayah tidak bersetuju dengan mengeluarkan pelbagai alasan,” terang beliau.


Konsep Meminang

Beliau juga menerangkan konsep peminangan ini. Kata beliau, “Ibu bapa mungkin sudah ada pilihan mereka sendiri. Oleh itu, dengan menyatakan niat kepada ibubapa, mereka akan berjumpa sendiri dengan wali perempuan tadi untuk mengenali keluarga dan calon menantu mereka dengan lebih jelas. Setelah kedua-dua pihak bersetuju, barulah dijalankan upacara peminangan, iaitu kedua-dua insan tadi telah menjadi tunang. Apabila sudah menjadi tunangan orang, adalah HARAM perempaun itu dipinang oleh lelaki lain, seperti yang telah dijelaskan oleh Rasulullah s.a.w. dalam hadis baginda. Dalam masa pertunangan inilah kedua-dua pihak lelaki dan perempuan tadi akan saling mengenali antara satu-sama lain, bagi memastikan adakah ini merupakan pasangan hidupnya yang sebenar. Jika kedua-duanya sudah bersetuju, barulah pernikahan dilangsungkan,” jelas beliau lagi.


"Dalam masa pertunangan inilah kedua-dua pihak lelaki dan perempuan tadi akan saling mengenali antara satu-sama lain, bagi memastikan adakah ini merupakan pasangan hidupnya yang sebenar. Jika kedua-duanya sudah bersetuju, barulah pernikahan dilangsungkan."

Namun begitu, Ustaz Hassan Din menegaskan bahawa bertunang bukan merupakan lesen yang membenarkan kedua-dua pasangan bermesra-mesra seperti suami isteri. Bertunang hanyalah untuk saling mengenali antara satu sama lain dan bukannya untuk bercinta. Pasangan yang telah bertunang tetap tidak boleh keluar berdua-duaan tanpa ditemani oleh ahli keluarga. Selagi belum bernikah, mereka tetap dua insan yang bukan mahram dan masih perlu manjaga batasan-batasan Islam seperti yang telah dibincangkan sebelum ini. Dan jika dalam tempoh pertunangan itu didapati kedua-dua pasangan ini tidak secocok atau tidak serasi, maka pertunangan bolehlah diputuskan secara baik melalui persetujuan kedua-dua belah pihak.


Dan jika dalam tempoh pertunangan itu didapati kedua-dua pasangan ini tidak secocok atau tidak serasi, maka pertunangan bolehlah diputuskan secara baik melalui persetujuan kedua-dua belah pihak.


Perigi Cari Timba

Ada pula yang berkata, “Cara ini untuk lelaki bolehlah. Untuk perempuan, tak sesuai. Nanti orang kata, ‘macam perigi mencari timba’, ‘wanita tidak bermaruah’ dan macam-macam lagi.” Sabar dahulu saudari.

Sebenarnya ini merupakan pemikiran songsang yang telah diterapkan dalam masyarakat Melayu kita. Sebetulnya kita berbalik kepada Islam itu sendiri. Bagaimanakah Islam mengajar wanita yang berkeinginan bernikah untuk menyuarakan keinginanya? Mari kita kaji sirah.

Bukankah perkahwinan teragung antara junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w. dan Siti Khadijah r.a. dimulakan dengan Siti Khadijah menzahirkan keinginannya? Ketika mengetahui sifat-sifat mulia yang dimiliki oleh Nabi Muhammad s.a.w., beliau merasakan yang dia tidak akan menjumpai sesiapa yang lebih layak untuk dijadikan suaminya melainkan Baginda. Oleh itu Siti Khadijah menyuarakan keinginannya kepada pakciknya, Abbas, agar merisik Muhammad s.a.w. Sesudah pihak Baginda bersetuju, barulah keluarga Nabi menghantar rombongan meminang. Begitulah yang diajarkan dalam sirah??

Jadi, tiada salahnya wanita yang memulakan dahulu. Bukankan itu lebih mulia, menyuarakan keinginan dan kebersediaan untuk mengikuti sunnah baginda Rasulullah s.a.w.? Cuma biarlah caranya sesuai dengan cara masyarakat kita. Jika seorang wanita itu telah mempunyai calon suami yang baik dan soleh, suarakan-lah kepada ibu bapa supaya mereka dapat menghubungi pihak keluarga lelaki tersebut. Biar orang tua yang menguruskan, kita cuma mencadangkan. Kalau kedua-dua pihak setuju, alhamdulillah. Maka pihak lelaki boleh masuk meminang.


Indahnya Cara Islam
Lihat, betapa indahnya Islam mengaturkan perjalanan hidup penganutnya. Cukup teratur dan sitematik. Cara ini dapat mengelakkan daripada berlakunya maksiat dan perkara-perkara lain yang tidak diingini. Dalam masa yang sama, ia menuju kepada pembentukan keluarga bahagia yang diidamkan oleh semua manusia kerana itulah fitrah insani. Insya-Allah jika segalanya dilakukan dengan niat ikhlas kerana Allah dan bukan atas dasar nafsu dan keduniaan semata-mata, Allah akan mempermudah urusan itu.

Untuk mereka yang masih menimba ilmu, tidak perlulah bersusah-susah mencari jodoh sekarang. Jodoh di tangan Allah, pasti bertemu jua dengan taqdirnya. Sekarang kita mempunyai matlamat yang lebih penting iaitu mendapatkan kecemerlangan dalam pelajaran dan menunaikan tanggungjawab kita sebagai muslim. Banyak lagi tanggungjawab yang perlu kita pikul dan bercinta bukanlah sesuatu yang perlu buat masa sekarang. Berusahalah menjadi muslim dan muslimah sejati serta mengamalkan Islam dalam kehidupan kita.

Akan tetapi, bagi mereka yang merasakan diri sudah mampu untuk memikul tanggungjawab berumah tangga, mampu memberi nafkah zahir dan batin, maka bernikahlah. Tiada salahnya bernikah ketika belajar. Itu adalah lebih mulia daripada mereka yang ber’couple’, dan memuaskan nafsu mengikut telunjuk syaitan. Ikutilah cara-cara menuju pernikahan yang telah diterangkan di atas. Sekali lagi ditegaskan, bercinta sebelum berkahwin dan ber’couple’ adalah menghampiri zina dan hukumnya adalah HARAM.


"Jika tepat masa,ketika, keadaan dan SIAPA, cinta adalah kuasa luar biasa yang tiada bandingannya" -Ustaz Pahrol Mohd Juoi, penulis buku "Tentang Cinta"

kEnAngAn...hAnyA tInggAL kEnAngAn...

[pic telah di delete]

sEmUa ini hanyA tinggal kenangan....hnye mse akan menEntUkn........

tp sepnjng ucuuu mengenali si dia....si dia mmg trlalu baek...ambil berat tntng ucuuu.....
Jujur ucuuu katakan, si dia sgt caring..kami brpisah dgn cara baek...bukan kerana tidak menyangi antara satu sama lain,cume ade lg prkara pnting yg perlu di gapai selain dr brcinta... "BERCINTA" bukan lah cara trbaek untuk kita mndptkn kaseh syg...bg ucuuu,ucuuu baru sedar,kasih syg yg hakiki ialah kasih Allah swt...
ucuuu prcaya dan yakin, Allah dah menetapkn jodoh kpd setiap hambaNya..smpai mse nye nnti,pasti muncul jodoh kiter tuh.....xperlu kiter mncari,krn ia akan dtg dgn sndirinya dgn izin Allah...
kALo xde jodoh antara kami,ucuuu tetap akan doakn kebahagiaan si dia bsama org yg trsyg............


perempuan yg baek,akan dapat lelaki yg baek....
lelaki yg baek,pasti dpt perempuan yg baek....
tetapi jika perempuan yg baek mndapat lelaki yg kurang baek,ini adalah suatu ujian kpd dirinye oleh Allah s.w.t...
tp prcye lah...setiap pe yg brlaku,pasti ada HIKMAHNya...^_^



fOOTnOTE:..
saya nak bercinta dgn lelaki yg HALAL untuk di cintai bukan lelaki yg HARAM di cintai.....
saya nak jadik org baek.muslimah yg solehah.... supaya dapat hidup bersama-sama dgn lelaki yg baek,soleh,beriman dan brtaqwa di dunia dan akhirat..^_^.......InsyaAllah...:)

Saturday, December 19, 2009

16 disember 2009 befday gurl!!!


FIRST PERSON yg menelefon n say hepy befday to me ialah.....
AREH JAMAL lorh.....hehehe^_^time kaseh sgt2 buat kwn ucuuu ni....sbb die ingat!!^_^ kat atas ni die la...hahaha^_^



org kedua....abg angkat aku...

org ketige.....dak dolah....
dan yg laen uh.....maap la xdpt nk senaraikn....byk nau..huhuhu^_^
but..thnks all k...^_^

Friday, December 18, 2009

seteLAh sEkIAn LAmE AkU tidak mngUPDATE blog...

first day in kem U best..brgambr bersama capt.zainin!!^_^

SEE!!!!!mamat niyh!!!hahahaa......



salam....kini ucuuu kembali aktif tulis blog..
setelah sekian lama...busy dgn aktiviti2 yg merungsingkn kepala otak ku....huhu...

skunk ucuuu sdang cuti sem....seronok la cuti niyh.....
mcm2 bnde leh buat......

ari tuh...pd 1 disember hngga la 7disember....ucuuu, syiera,wawa, aish,dayah dan jugak ieka pegi mengikuti KEM U BEST.....wah....inilah satu2 nye kem yg aku pegi,rse seronok sgt.....
kem ni nme penoh nye..."kem keusahawan bestari"....bile di pendekkn...kem u best la kn..huhuhu...

smue peserta yg trlibat dlm kem ni,smue budak2 unikl seluruh malaysia....huhuhu....

rsew best sgt first day ucuuu di sini....

sbb first day lg,group kitorunk la plg kecoh...dak2 rcmp yg sgt HOT la konon nye kn..hehee..
dayah la ketua kitorunk...mmg besh la dayah sbg ketua!!smue agree die jadik ketua!!
ucuuu lg la suke...
kalo xde dayah..mesti xhappening kn....huhuhu.....
dayah...ko0 lah leader yg plg besh penah aku ketemu....hehehehe....thnks dayah sbb bimbing kitorunk smue ok je.....xmara2.....sabar dgn smue kerenah ank buah ko niyh..hehehee.....


kitorunk smpai2 je..dak2 mimet tegor kitorunk....
,mule2 dorunk ngaku,dorunk dak rcmp...hahaha.....SILAP besar la...sbb kitorunk ni yg wakil RCMP kn....lawak2......xsngke la dorunk ni sporting abesh la.....besh2..kwn dgn dorunk...kwn je la kn......huhuhu.....akhirnye trbongkar jugak yg dorunk sbenrnye dak mimet,sbb dorunk lepak depan skali,pastu asek kene perli dgn en.bakhtiar je kn...hehee.....

yes2!!!say" PERHATIAN!!!",kata encik bakhtiar...
"KEM U BEST!!!",kata peserta2 kem u best!!huhuhu^_^


mule2,aku dgn yg laen2 smue agak BLUR la.....mimet ni ntah dr mne ntah kn...xpenah dgr kot....huhuhu.....rupe nye kitorunk satu negeri je kot......cume dorunk kat hulu sne..kitorunk RCMP kat hilir sini...hehehehe......

pergh....dok dlm hall ni,mmg trsagt la PANAS....hahaa..mksud nye COLD giler la weyh....

rase mcm nk mati kesejukan je dok dlm hall tu taw.....
tp dengar celoteh encik bakhtiar mmg best sgt la...lawak je org nye....bersemangat lg tuh.....

fisrt2 day lg kitorunk dah dpt assingment perlu kitorunk laksaanakn......
assignment prtama ni,kene buat poster la beb!!!!!!
aku la pereka poster tuh!!hahaha...di smping kawan2 yg laen beri idea jugak kn....^_^

letih2 wat poster ni,sbb aku mne la pndai gne publisher,xpenah gne pon...

pastu dtg la ade herooo MIMET ni weyh.....mcm kamal adli uh,kalo tgok dr blakng la...huhu..
dia la mmbantu kami mncarik utnuk tulis text dlm publisher uh....

walopon itu je yg die buat,,,tp kitorunk sgt la mnghargainye la kn...

mule2 uh,ade la dtg mamat perasan yg asek puji2 abg senior kitorunk satu campus uh....
agak kebengangan la dgn mamat perasan ni kn!!!
die dtg ingat kn nk tolong,,last2 seolah2 mcm nk memerli rcmp....
xpuas hati btol kitorunk ni....tp sabar je dulu..layan kan aje......

tp brsyukur giler la kn,dak mcm kamal adli uh dtg menelamatkn keadaan kn...nseb baek...hahaha...pdn muke ko mamat perasan!!hahhahaa....^_^

di sini.....aku nk paparkn gmbr2 mase first day kitorunk smpai......^_^
kitorunk smpai naek monorail...barang2 ayah bawak kn...sbb nk muat satu kete smue,,mmg xleh la kn...hehehe....smue badan semangat2 niyh...hehehe.....
yg best nye kn beb,aku boleh plak trserempak dgn ade sorunk mamat bekas skola cheras dulu..kire mcm senior aku la..
nme die faliq!!!aku masih mngingatinye lg...muke die aku kenal sgt la...xpenah lupe....

die usha aku gak,,agaknye mesti die ckp,mcm kenal jugak lak gurl ni kn,,,hehee......
comfirm!!!aku usha punyer usha,aku pasti dan yakin yg die faliq aw....tp aku mls nk tego la...takot silap org la jugak kn..hehehee......

last2 uh....die turun dulu dr kitornk,kitorunk turun medan tuanku...die turun kat bukit nanas....

aku sempat gak la snap muke die dlm diam2...hahaha......!!!^_^nnti aku letak gmbau die eik..kuikukuikui......

Sunday, August 9, 2009

thanks a lot to aish..nisah dan fara....


ucuuu sgt2 brterime kaseh kpd mereka brtige....sbb bwk ucuuu dgn syiera ke
klinik greentown tuh....
kesian dowank kene tnggu lme sgt.....tp xpe,nnti ina blnje coklat cadburry eiyh..hehe^_^
erm...wktu niyh..mmg ucuuu xdemam da,cume batok2 sgt terok dan ceceme....
syiera plak demam....cian syiera sbb die slalu jangkit dr ucuuu la...syiera mntak maap noh...aku xbrslah..hehe..


tp skunk niyh,syiera dah mcm ok da..alhamdulillah..
cume ucuuu je yg xbek2 lg..
demam dah x....tp stil batok dgn ceceme lg...smpai bile la agak nye smue ni akan tamat??adui...xlarat da nk mnngung kepayahan untuk tidur....:'(

kesakitan sehingge skuwank....:(

ku yg sakit..
wah!!lme suda tidak menulis blog ku..huhu^_^
skunk niyh ucuu tgah sakit...
ucuu brgantung pd gule2 hacks skunk niyh...hehe..^_^
adui....blek je dr kl kn,ucuuu kene sakit tekak dan batok2...padahal dah nk bek dah mule2 sakit nye..
menyesal plak blek umah..sebb hmpir ke semue ahli dlm umah uh batuk2...ish3...smpai ucuu yg dah bek batok ni,batok semule....erm..nk wat cam ne kn...redho je la..
dan smpai ke hari ini,ucuuu lom baek batuk nye....nk tidor pon susah...ceceme pulak asek
mngganngu tido ucuuu...cian ucuu taw....
[pic telah di delete]

Monday, July 20, 2009

20 JULY 2009...is "cayunk" befday!!!!-rsew geli pulak dgn title ni-

AWAL2 pg,dah di kejotkn OLEH berite yg xsyok niyh!!! ALAMAK!!!group aku xwat pa pe pon lg niyh...mcm ne niw????alololo.....tlg3...... awat lak tetibe kene antar cepat sgt niyh??berilah mse kat kami niyh lu....ish3.....



ha,,nilah due manusie yg suke sgt dok "NYAKAT" aku kalo jmpe aku aw...geram3...rsew nk gigit3 je dowank due niyh!!!hahahaha^_^




sUAsanE kelas kami...ni mse nk tnggu dr.henny masok!!!
iffni dok sebok dengar lgu baru malique....yg aish lak dok sengih2 lak die..hahaa.....ira jo lak, tgah bowink ler tuh...hehehe^_^


ALAMAK!!syiera mcm trpakse jerk..huhuhu....alololo....ni syiera tgah cedeyh ni..sbb "B" die kn ekciden...alolololoo...jgn cedeyh2 ye syiera..hehee^_^
[pic telah di delete]


FOoTnOte:
cinta manusia tidak akan kekal selamanya...
tidak seperti cinta ALLAH... ia hakiki....^_^


Saturday, July 18, 2009

Can I Have This DAY to forever...

AKU sgt SUKERbrgambau!!serius!!xtipuw saper2 pon..ini kebenaran nyer..hahaa^_^..ha,nengok3!!!mmg xdo KOJEr da....hahahaa^_^..
[pic telah di delete]

ha, td kitorunk yg sbonarnye kuar jap...pi jejalan kat "JJ"..huhu.. erm.....sblm pi,brgambau ler dulu kat dlm umah kitorunk jerk niyh..tmpat bese la kn,tuang tamu kami jadik mangsebrgambau aku!!hahahaa^_^... ini yg sbelah aku ni kn,syiera....kwn sebilik ku!!
[pic telah di delete]

U SEE my picture with DANIEL RADCLIFE!!hahaha
[pic telah di delete]

td,aku nk ngan syiera nk gak nengok citer "HARRY POTTER" ..nk sgt tngok...tp tiket xcukop untuk kami brlime la.. tiket de tok 4 org jerk...
jadik...aku dan syiera tlh brkorban demi rakan yg lg tige uh....
aku dgn syiera "bek" aw..bg dowank tngok,kami plak pi la nengok citer yg agak "sengal" gak la kn.... menyesal nengok citer uh!! dah la xseram..mcm...."tuuuuuut...." ish...menyesal3....bek tngok ice age3 lg bgosh aw!!xkesah la walopon dah nngok dgn "MY CAYUNK" wi tu kn,tp citer uh lg besh dr cerite yg aku dgn syiera nengok td!!wat abesh duet aku RM10.00 jerk!!ish!!
tp xperk la.....nasik dah jadik bubur....sabor jer ler.....kuatkn iman...huhu...
[pic telah di delete]

awi tuh wktu nngok citew niyh dgn "MY CAYUNK",aku xdpt mek gambau!!!sbb "MALUW3" sgt3 nk mek gambau depan "MY CAYUNK"kn...hahahaa..^_^skunk la mse nye brgambau...huhu^_^"ICE AGE3"besh!!seronok!!HOorEy!!
[pic telah di delete]-not sayang anymore-


nengok ler!!!akhirnye!!! OPTIMUS PRIME sudi brgambar dgn AKU setelah aku merayu,melutut,menonggeng,brguling3,smue la....hahahaa^_^..cayunk optimus prime dan "MY CAYUNK"gak..hehehe^_^
[pic telah di delete]


ni la teman3 serumahku...dr tepisYIEra,wASIL,KILA,FITrI..ade lg 2 org...wawa dan iely xikot,iely pi blek kl...wawa plak de meeting.. jadik kami berlime je la yg kuar niyh.....eiyh3!!!mne "UCUUU???" xleh kadik niyh gambau aku xderk!!!........ellow!!!!saper nk mek gmbau aku plak?????

YEAH!!aku dah msok!!wah....exited plak!!nk depan skali plak uh!!!ish!!tamak haloba btol la aku niyh!!wkaakakaka.....cop!!!bukan tamak....tp "BATAK"jerk...hahahaa.....
[pic telah di delete]


tgah dok3 pon leh posing!!!dah penat nau niyh!!brjalan jer mmnjng kn!!!hahahaa...
SYOk wow!!!!!!!rugi saper xikot kami!!hahahaa^_^

PEACE no WAR ker????? ye ker???ala...iye kn aje la...."iyayayayaya"!! aik???mcm ayat saper ye???~weeee~hehee...sowey la...trtiru lak..hahaha^_^ windue la kat my cayunk uh!!!asek ingat die jerk.........:'(erm......
hey3......kitorunk pkol 7 bru blek la....shopping2!!!yesh!!time to shopping dan mnghabesh kn duet!!wakakakaa.....but...beringat2 gak ler...huhu^_^
[pic telah di delete]

Daaaaaa.........xtahu nk wat pe lg...asek pikir kn bile la aku nk pkai kete3 yg berade di bawah tuh yer???????harap3,boleh la aku pkai salah satu nye suatu ari nnti!!!hehehee^_^...moh3..kiter pilih nk yg ne satu!!!!!uit......................!!^_^merelakn ajer....


BUKTI!!!!keluar pd 18 JULY 2009!!haahaha....xdo keje...gillaq sbentar!!
nk kete tuh!!!!nk smue!!!!sape yg nk belikn tok ucuuu????please....belikn....ucuuu merayu niyh!!
ngeh,ngeh,ngeh!!!^_^


FOOTnOTe:...
dah xkn jejak da wayang ni.. brjnji dgn diri sndiri...^_^..InsyaAllah.. Allah akan mmbantu org2 yg hendak berubah ke jalan Nya...>_<

Friday, July 17, 2009

sApEr kate owg pompuan xminat "TRANSFORMERS"??? ucuu niyh minat sgt aw transformers niyh!!! kadang2 boleh jatuh cinteh lg tu taw!!hahaahhaa^_^
Ha, ni lah die...OPTIMUS PRIME... pkwe ucuuu..hahahaa.....


Ini wktu Optimus Prime mude2..hahaha....owg len makin TUE dah kerepot tp die tetap mantain dan makin kacak aw..hahaha^_^


"BAGI PENUMBUK kang bru tahu!!!" kate optimus prime kpd pnjahat3 yg nk cube ngowat2 ucuuu niyh...hahahahaa^_^


pkwe kedue ucuuu dlm citer niyh!!hahaha....kacak kn???die sgt la brgye...dan kuat taw!!!comeyh lak tuh..hehe...^_^



YEAH!!!!besh wow citer niw.....wktu ucuuu nngok citer ni kn,ucuu pi dgn ank2 buah ucuuu,mama dgn ayah dowank pon ade..
dpt tiket free,pi la nngok...huhuhu^_^
mule2 ucuuu pon kurang brminat sgt taw nk nengok, tp bile dah nengok bru la tahu yg citer ni besh rupe nye....hehehe...
RUGI saper yg xnngok lg citer niyh...so, pi la nengok!!hahahaa^_^

hAppInEss-whAt abOUt nOw

Moh kIter mnjAmu sELErA dI "PARApaapappaaa..." mc'D" la oi....hahaha^_^
[pic telah di delete]


Ha, nk citer sket la kn pe kejadian yg brlaku mse aku nk mnjamu selera kat mc'd niw.... hahahaa...bile tringat nk trgelak ade,nk ketawa ade, malu pon ade, nk mara xde la...hahahaa.... tp segan giler la dgn owg ramai.... tahu x pe yg brlaku???... ni ha,spupu kesyngn aku ni ha, aku tgah dok syok3 tnggu die pi beli mknn, tetibe bile die dtg kat aku nk antar mknn, air coca cola uh btol3 mndarat atas meja dgn huyung-hayang nye..... lalu jatuh la ia dan trkene la aku... sbb tulah aku dok wat mcm nk "TEMBAK" die ni ha...hahahaa^_^ mmg nk tembak btol2 pon kalo de pistol wktu ni tau...tp pistol air la kn...huhuu... sabo je la... maluw gilew dgn mkcik2, pkcik2, adek3, abg2, kakak2 kat situ..dah ler ramai org..aku la plg segan nye..sbb abesh bju aku basah....huh.... pastuh aku pon pe lg, pi la "NGADU" kat abg cayunk aku kn...hahahaa.....sgt memalukn ...but aku xkn lupe kn kenangan ni sbb aku gmbire btol wktu ni....xde pkir problem..rse "FRESH" giler pikiran ku.....
[pic telah di delete]


NEXT.....
ni pic aku dgn kak sue, kak sue ni nk tahu saper??? die la bakal "KAKAK IPAU SEPUPU"aku..huhuhu...
senng cerite kn,die ni xlme lg nk mndirikn rumah tngge brsame abg spupu aku......^_^org nye comeyh jerk.....die tinggi...tp aku dgn IEYRA la lg tinggi drdie...hahahaa..^_^maap ye kak sue,trkutuk sket plak...huhuhuhuh......
kitorunk mmg rapat la sejak kenal kn......huuhu....
ha,wktu ni kn,aku,ieyra,ngan kak sue tgah dok tnggu giliran nk brkaroeke dekat MP tu ha... tahu x MP uh kat ne???? alolololol....kat melake ler...hehehe...... nme pnjng nye "MAHKOTA PARADE" ~weee~ akhirnye slps 5 minit kemudian, kami dpt la jugak msok ke dlm box bulat uh...hahahaa....pe lg..... karoke lgu AMELINA la....
hahahaaa.......^_^
[pic telah di delete]



DEKAT tmpt men BOWLING "MP"
[pic telah di delete]


aku ni..kalo BAB2 mek pic sndiri serah je la pd aku!!!mmg pakar.....xde sape dpt tandingi "kepakaran" aku!!hahahaa.....
mesti de yg bengang dgr aku ckp mcm ni kn??? hahahaa... "OOh,my cousin,ko sakit hati x????"
relek la.....saje je mengisi kekosongn...aku ni kan kuat brkate3..hahaa^_^
[pic telah di delete]


"kAk sUe!!! bOLEh tEpi sKet x?? bg La sye "POSE" MAUT lu......ish....kak sue ni kn..........huhuhu..."
ha,,,saper nk tahu,aku kn,aku kn,aku kn.....
"JUARA" men dlm GAME ni...mcm xcye jer aku menng.....hahaha...aku kalahkn kak sue dgn dak ieyra....huhuhuh...oyeah!!!!~weeee~^_^
[pic telah di delete]


NEXT...
ni plak kitorunk pi JJ..lalu brgmbar di "F.O.S"!!
konon2 nk carik bju,aleh2 mek pic je lebih!!hahahaa.
bju satu ape pon aku xbeli kat sini!!hahaahhahaa...
lepas take pic ni kn, spupu aku ieyra,mek la pic sndiri plak, pastu die kene warning dgn org jge kedai uh!!hahahaa^_^aku ngn kak sue dah dok trgelak kat situ...ahahaa^_^ lawak3......tu lah...syok sndri lgi
[pic telah di delete]


FOOTNotE:...
waktu zaman JAHILIAH dulu...Pi "mc'd",pi men bowling,.semua ni xndtg kn faedah lngsong pada diri ucuuu....semua nye melalaikan diri ini dr mengingati ALLAH.. ya Allah,ampuni segala dosa hamba Mu ini yg sering alpa mengingatiMu..... (muhasabah diri)

A NIGHT n da DAY To Remember...


..mUArA..

Makan-makan di muara, melaka..
Ni Lah aktiviti plg besh, seronok, gumbira kalo aku dpt pulang ke kmpg halaman...

aku mmg dah lme winduw nk mkn ikan bakar...

akhirnye dpt jugak aku mkn pe yg aku idam kn ni...

thanks to my lovely cousin, "IEYRA" sbb sudi bwk aku mkn ikan bakar..hehe...

agak2 setahun gak la aku xmkn ikan bakar...

bile dah dpt,pe lg "ORDER" de je la smue kn....

nengok la lauk pauk kitorunk uh..

org nye de tige, tp mcm 6 org mkn..hahahaa...^_^

SEDAP wow!!!rugi saper xmkn!!


Sblm mkn, brgAmbAu dULU LAr....haaha^_^

InI mAkAnAn AkU sOwAnk jEr..hahaha^_^
sApEr nk, kEnE bg 20 sen dULU...haha

baCA doa sblm mkn...>_<

mOshi-mOshi......

^_^...diri sndiri yg gemar tidur...^_^

nAmE dI bEri OLEh my mOm n dAd


N : Saya suka bekerja, tetapi selalu mahukan kerehatan.
U : Saya merasakan anda ada ciri-ciri istimewa setanding dengan orang lain.
R : Saya seorang yang gemar bersosial.

S : Saya seorang yang berpengetahuan.
A : Saya menjadi sangat pendiam apabila saya sedang memikirkan sesuatu.
K : Suka melakukan sesuatu yang baru.
I : Selalu tersenyum dan membuat orang lain tersenyum.
N : Saya suka bekerja, tetapi selalu mahukan kerehatan.
A : Saya menjadi sangat pendiam apabila anda sedang memikirkan sesuatu.
H : Saya tidak suka menghakimi sesuatu/orang.



mUngkIn InI AdALAh dIrI sAyEr...